-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeleryarım kilo ıspanak
150 gram kuşbaşı kuzu eti
1 bardak su
1 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
yarım bardak haşlanmış nohut
karabiber
tuz
nane
yarım bardak süzme yoğurt
Ispanaklı et yemeği yapılışı
Tencere ocağa alınır. Kuzu eti eklenip önce kendi suyunda pişirilir. Daha sonra üzerine su eklenip pişmeye bırakılır.
Ayrı bir tencerede soğan zeytinyağında sotelenir. Tereyağı eklenir. Sarımsak,pişmiş kuzu eti, nohut, yıkanıp ayıklanmış ıspanak,tuz ve karabiber ilave edilir. 5 dakika pişirilir.
Süzme yoğurt önce yemeğin suyu ile karıştırılır ve daha sonra tencereye eklenir. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.
Ispanaklı et yemeği servise hazırdır. Üzerine nane serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder