-- Sponsorlu Bağlantılar --
Etli sulu köfte için malzemeler:yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gram dana kıyma
100 gram ıspanak
1.5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 bardak yoğurt
sıvıyağ
Etli sulu köfte nasıl yapılır
Tencereye kuşbaşı et konulur ve kavrulur. Domates salçası ile biraz tuz ve sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
İnce bulgur sıcak su ile ıslatılıp yumuşaması için bırakılır.
Kıyma, bulgur, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur. Köfte harcı hazırlanır. Küçük parçalar koparılır ve top şeklinde köfteler hazırlanır. Tepsiye un konulup köfteler unlanır.
Ispanak yıkanır ve köklerinden ayrılır. Doğranıp etlere eklenir ve 3 dakika kadar pişirilir. Daha sonra tencereye haşlanmış nohut, biraz sıcak su ve köfteler eklenir. On dakika kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder