-- Sponsorlu Bağlantılar --
Azeri mutfağının lezzetli yemeklerinden olan erikli sulu köfteyi çok beğeneceksiniz. Bu yemek köftelerin içine kuru erik konularak yapılır. Malzemelerimize göz atalım:650 gr. kıyma,
1 kuru soğan,
1 yumurta,
1 çay bardağı nohut,
1 çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça
kırmızı biber
reyhan veya nane
karabiber
1 kase kuru erik
Sos: tereyağı, salça, kuru reyhan
Erikli sulu köftenin yapılışı
Kuru erikler suda yumuşaması için bekletilir. Soğan ince kıyılır. Kıymaya eklenir, pirinç ve baharatlar da eklenip yoğrulur. Harçtan iri parçalar koparılıp içlerine kuru erik konulur ve yuvarlak köfteler yapılır.
Tencereye 2 kaşık tereyağı, 1 kaşık salça ve kuru reyhan (veya nane) eklenip kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir. Köfteler ve haşlanmış nohut suya atılarak pişirilir.
Erikli ve reyhanlı köfte servise hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
bu köfteyi patatesli yapıyorum çok güzel oluyor
YanıtlaSilreyhanlı sulu köfte
YanıtlaSil