-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zengin Kahramanmaraş mutfağının leziz yemeklerinden biri de sulu yağlı köfte tarifidir. Bugünkü yazımızda sizler için bu köftenin tarifini paylaşıyoruz.Maraş sulu yağlı köfte malzemeleri
250 gram yağsız kıyma
1 yumurta
1 çay bardağı köftelik bulgur
yarım çay bardağı irmik
karabiber
tuz
Sos: 1 soğan, 3 su bardağı etsuyu, 1 yemek kaşığı biber salça, 1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzerine: tereyağı, nane, pul biber
Maraş sulu yağlı köfte Nasıl yapılır?
Öncelikle kıyma, tuz, biber, bulgur, irmik, yumurta bir kapta yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak yassı köfteler yapılır.
Tencereye salça ve soğan konularak kavrulur, daha sonra et suyu eklenerek kaynatılır. Tuz, nohut ve köfteler de konularak pişirilir.
Yaklaşık yirmi dakika piştikten sonra köfteler servis tabağına alınır. Tereyağı, biber ve nane sosu hazırlanıp üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder