YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

24 Haziran 2016 Cuma

Kabaklı imam bayıldı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
İmam bayıldıyı genelde patlıcanlı yaparız ama kabaklısı da çok lezzetli bir yemektir. Yemeğimiz için gerekli olan malzemelere göz atalım.

Kabaklı imam bayıldı için malzemeler:

6 adet kabak
1 adet soğan
2 adet domates
yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
tuz
şeker
su
zeytinyağı



Kabaklı imam bayıldı nasıl yapılır:

Kabaklar ortadan ikiye ayrılıp yağda hafifi kızartılır. Yayvan bir tencereye konulur.

Soğan yemeklik doğranır ve yağda pembeleştirilir. Domatesler doğranıp soğanlara ilave edilir. Sotelenip ocaktan alınır. Tuz,kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz ve şeker eklenip karıştırılır.

Hazırlanan karışım kabak içlerine doldurulur. Üstleri domateslerle kapatılıp biraz su eklenir ve kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.

Kabaklı imam bayıldı servise hazırdır. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri