YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

24 Haziran 2016 Cuma

Kıymalı imam bayıldı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
İmam bayıldı genelde kıymasız ve etsiz yapılır ama bazı yörelerde kıyma ile yapılan yemeğe de imam bayıldı denildiği bilinmektedir. Kıymalı imam bayıldı tarifimiz için gerekli olan malzemelere öncelikle göz gezdirelim:

5 adet patlıcan
200 gram kıyma
2 adet domates
3 adet biber
2 adet soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
karabiber
kırmızı pul biber
sıvıyağ



Kıymalı imam bayıldı nasıl yapılır

Patlıcanlar alacalı soyulur. Boydan boya yarıp tuzlu suya atılır ve yaklaşık yarım saat tuzlu suda bekletilir.

Daha sonra yıkanıp suyu kurulanır. Kızartılıp fırın tepsisine alınır. Orta kısımları genişletirilir.

Bir tavaya yağ ve soğanlar alınıp kavrulur. Biber, kıyma ve doğranmış domates eklenip kavrulmaya devam edilir. Sarımsak, maydanoz ve baharatlar eklenerek harç hazırlanır.

Hazırlanan harç patlıcanların içine doldurulur. Salça suda eritilir ve tepsiye dökülür. Patlıcanların üzeri domates ve biberlerle kapatılır. Tepsi fırına sürülüp biraz pişirilir. Kıymalı imam bayıldı servise hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri