-- Sponsorlu Bağlantılar --
Soğuk servis yapılan zeytinyağlı imam bayıldı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tarifimizde patlıcan yer alıyor, isterseniz patlıcan yerine kabak da kullanabilirsiniz.Zeytinyağlı imam bayıldı malzemeleri
5 adet patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
4 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
tozşeker
zeytinyağı
kızartmak için sıvıyağ
Zeytinyağlı imam bayıldı nasıl yapılır:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına bir kesik atıp tuzlu suda beklemeye alalım. Yaklaşık yarım saat kadar beklettikten sonra patlıcanları yıkayıp kurutup yağda kızartalım. Bir fırın tepsisine alıp orta kısımlarını genişletelim.
Tavaya yağı alıp doğranmış soğanları ekleyelim ve soteleyelim. Daha sonra ince doğradığımız sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Doğranmış domates, su, tuz, tozşeker ekleyip biraz da su koyalım ve pişirelim.
Hazırladığımız harcı patlıcanların içine dolduralım. Domates ve biberle üstünü kapatalım.
Biraz su ekleyelim. Isıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirelim.
Zeytinyağlı imam bayıldı hazırdır. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sitemizde yer alan diğer imam bayıldı tarifleri de ilginizi çekebilir!
Kıymalı imam bayıldı
Patatesli imam bayıldı
Kabaklı imam bayıldı
Adana usulü imam bayıldı
Fırında imam bayıldı
Antakya usulü imam bayıldı
Pirinçli imam bayıldı
Gaziantep imam bayıldı tarifi
-- Sponsorlu Bağlantılar --
teşekkürler. bu tarifi düdüklüde yapıyorum çok lezzetli oluyor
YanıtlaSil