-- Sponsorlu Bağlantılar --
Tatar mutfağının bu lezzetli ve bezleyici çorbasını mutlaka denemelisiniz. Tarifin orijinalinde yufka açılarak erişteler kesilir ve çorbaya eklenir. Daha pratik yolu tercih edenler hazır erişte kullanabilirler. Önceki yazılarımızda erişteli yeşil mercimek çorbası olan tutmaç çorbası tarifini paylaşmıştık. Lakşa çorbası tutmaçı andırıyor, tek farkı yoğurt ve süt kullanılmaması diyebiliriz. Mercimekli lakşa çorbası için gerekli olan malzemeler:- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 soğan
- 1 çay bardağı erişte
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 tablet et suyu
- 4 su bardağı su
- tuz, kuru nane,karabiber
Mercimekli lakşa çorbasının yapılışı
Öncelikle yeşil mercimekler yıkanır ve su dolu bir tencereye alınıp haşlanmaya bırakılır. Mercimekler yumuşadıktan sonra ateşten alınıp süzülür.
Çorba tenceresine doğranmış soğanlar ve yağ eklenip kavrulur. Salça ilave edilir. Et suyu eklenir. Daha sonra suyu, mercimekler, tuz ve karabiber konulur. Pişmeye bırakılır.
En son aşamada üzerine kuru nane serpilip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Mercimekli lakşa çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder