-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugün sizlerle tencerede pratik bir İzmir köfte tarifi paylaşacağız. Köftenin yapımı için öncelikle kıymayı ve sosu hazırlayacağız, daha sonra köfteleri kızartıp sos ile birleştirip pişireceğiz. Gereken malzemelere bir göz atalım.Patatessiz İzmir Köfte İçin Gereken Malzemeler
- yarım demet maydanoz
- yarım kilo kıyma
- 100 gram kuru soğan
- 120 gram ekmek içi
- 2 yumurta
- 350 gram domates
- 50 gram tereyağı
- 2 bardak su
- birer kaşık domates ve biber salça
- birer tutam tuz, kimyon, karabiber
Patatessiz İzmir Köftenin Yapılışı:
Öncelikle maydanozlar ince kıyılır. Üzerine kıyılmış soğan, 2 adet yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, kıyma konulup iyice yoğrulur.
Sosu hazırlamaya başlayalım. Tencereyi ocağa alıp tereyağı ekleyelim. İsteğe göre zeytinyağı eklenebilir. Domates salçasını içine ekleyip pişirin. Daha sonra biber salçasını ekleyin. En son doğranmış domatesleri ilave edip 1 çay kaşığı sirke de koyup pişmeye bırakın. İsteğe göre sosa sarımsak da ilave edilebilir.
Diğer tarafta İzmir köfteleri şekillendirmeye başlayalım. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlayın. Hazırlanan İzmir köfteleri kızgın yağda 3-4 dakika kadar pişirelim.
En son İzmir köfteleri tencereye alalım. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim. Bu aşamada içine isteğe göre taze biber de eklenebilir.
Orta ateşte 25 dakika kadar pişmeye bırakılır. Servis tabağına alınıp servis edilebilir.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder