-- Sponsorlu Bağlantılar --
Erzurum mutfağının lezzetli reyhanlı sulu köftesine bugünkü yazımızda yer veriyoruz.Malzemeler
500 gram kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı kuru reyhan
yarım çay bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı pirinç
karabiber
tuz
Reyhanlı köfte nasıl yapılır:
Öncelikle soğan incecik kıyılır ve hafif tuz eklenip karıştırılarak öldürülür. Karıştırma kabına alınır. Kıyma, bulgur, pirinç, reyhan, tuz, karabiber konulur ve yoğrulur.
Harçtan küçük parçalar koparılıp küçük köfteler hazırlanır. Tencereye dizilir ve ocağa alınır. Üç su bardağı sıcak su da ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder