YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

22 Haziran 2016 Çarşamba

Bezelyeli İzmir Köfte

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bezelyeli İzmir köfte için gerekli olan malzemelerimiz:

- yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- yarım demet maydanoz
- bir bardak galeta unu
- tuz, karabiber
- 4 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- sıvıyağ
- su
- domates püresi
- 1 kaşık biber salçası
- bir bardak bezelye konservesi
- kekik, tuz, karabiber



Bezelyeli İzmir Köftenin Malzemeleri

Karıştırma kabına rende soğan, kıyılmış maydanoz, kıyma, tuz, karabiber alınır ve yoğrulmaya başlanır. Üzerine bir bardak kadar galeta unu da eklenip yoğurmaya devam ediyoruz.

Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler hazırlıyoruz.

Patatesleri soyup elma dilimi kesiyoruz. Biberleri aynı boyda doğruyoruz. Domatesleri soyup elma dilimi doğruyoruz.

Köfteleri bir patates bir köfte gelecek şekilde cam fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine köfte ve domatesleri diziyoruz.

Diğer tarafta sosu hazırlayalım. Sos kabına 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı biber salçası koyup karıştırıyoruz. Ocağa alıp kavuruyoruz. Patates püresini, tuzu ve baharatları ekliyoruz. Sos kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. İçine bezelyeleri de karıştırıp fırın tepsisine döküyoruz.

Bezelyeli İzmir köfte 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişecek.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

1 yorum :

  1. güzel tarif için teşekkürler. kızartmadan izmir köfte nasıl yapılır diye merak etmiştim sorumun cevabını buldum.

    YanıtlaSil

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri