-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugünkü yazımızda tavuk ve mercimeğin muhteşem uyumunun yer aldığı bir tarifle tavuklu mercimek çorbası tarifi ile karşınızdayız. Tarifimiz dört kişiliktir.Tavuklu mercimek çorbası için malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet limon
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- bir tatlı kaşığı biber salçası
- 10 su bardağı tavuk suyu
- birer çay kaşığı tuz ve karabiber
- yarım su bardağı taze fesleğen veya biraz kuru fesleğen
Tavuklu mercimek çorbasının yapılışı
Tavuklu mercimek çorbasının yapılışı için öncelikle yeşil mercimekler sıcak suyla yıkanıp süzülür. Tavuk göğüs eti kuşbaşı doğranır. Havuçlar soyulup küp şeklinde doğranır.
Tencereyi ocağa alın. Zeytin yağını ilave edip kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin ve üç dakika kadar soteleyin.
Soğanı kıyıp tencereye ilave edin. Salçayı da ekleyip birkaç dakika kavurun.
Havuç ve mercimekleri de tencereye ilave edip biraz kavurun. En son tavuk suyunu, tuzunu ve biberini ekleyip çorbayı kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Fesleğen ve 2 limonun suyunu ekleyip altını kapatın.
Tavuklu mercimek çorbası servise hazırdır.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder